Antradienis, 8 liepos, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
Mano Jurbarkas!
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
mano Jurbarkas!
No Result
View All Result

Receptai, kurie po švenčių likusius patiekalus prikels antram gyvenimui

RINA@ RINA
Antradienis, 6 balandžio, 2021
0
Autorius: IKI
Šventės baigėsi, tačiau klausimas, ką daryti su maisto likučiais, – išlieka. Velykos, žinoma, neįsivaizduojamos be kiaušinių, o at vienas iš pagrindinių stalo akcentų – kepta mėsa: kumpis ar antis ir silkė. Būtent šių patiekalų po švenčių dažniausiai ir lieka daugiausia. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad yra įvairiausių būdų, kaip maisto likučius prikelti antram gyvenimui ir skaniai panaudoti.
Receptai, kurie po švenčių likusius patiekalus prikels antram gyvenimui
„Praėjus Velykoms dažniausiai lieka įvairiausių maisto likučių. Siekiant tvaraus vartojimo iš jų galima pasigaminti pačių įvairiausių patiekalų: pradedant sriubomis, baigiant užtepėlėmis. Pavyzdžiui, įvairiausi mėsos likučiai gali puikiai tikti sumuštiniams, salotoms, tortilijų suktinukams ar troškiniams. Kiaušinius, žinoma, galima panaudoti gaminant mišraines, salotas ar netgi įmaišyti į kotletus, gaminti įvairias užtepėles“, – pasakoja V. Juodkazienė.
Jei kiaušinių liko daugiau nei pajėgėte suvalgyti per Velykas, maisto ekspertė siūlo suskubti ir juos panaudoti tikslingai. „Virtus kiaušinius galima panaudoti tiek sotiems karštiems patiekalams, tiek šaltiems užkandžiams. Be to, jie puikiai tinkami gardinti sriuboms, pavyzdžiui, supjaustykite juos į rūgštynių sriubą arba į šaltibarščius“, – siūlo maisto ekspertė.
Tiesa, prieš pasiraitojant rankoves ir kimbant į kulinarinius atradimus, apie virtus kiaušius dera šį tą žinoti. Kaip pasakoja V. Juodkazienė, kietai virtas ir margintas kiaušinis taip pat turi galiojimo laiką. „Virtų kiaušinių kambario temperatūroje nepatariama laikyti ilgiau kaip 2 paras, o šaldytuve – iki 3 parų. Tad jei kiaušinius marginote dar iki Velykų, net ir laikius juos tinkamomis sąlygomis, verčiau nerizikuoti. Kiaušiniams senstant, susidaro sveikatai pavojingų medžiagų – gendančių baltymų skilimo produktų“, – perspėja V. Juodkazienė.
Mėsos ar žuvies patiekalus taip pat rekomenduojama laikyti šaldytuve ir suvartoti ne vėliau kaip per 2 dienas. Patogiausia kiekvieną maisto produktą laikyti atskirai uždarame inde.
Pats paprasčiausias būdas panaudoti mėsos likučius – gaminti įvairiausius karštus sumuštinius, dėti juos į salotas. Tačiau iš mėsos likučių galima pasigaminti ir įdomesnių patiekalų – pavyzdžiui, britų pamėgtą piemenėlių pyragą. Mėsos likučius tereiks pakepinti su daržovėmis, grietinėle ar kitais padažais, vėliau sudėti juos į kepimo indą ir ant viršaus uždėti bulvių košės. Tuomet viską pakepti orkaitėje, kol bulvių košė gražiai apskrus.
V. Juodkazienė siūlo ir kelis receptus, kurie Velykinio stalo likučius pavers tikrais kulinariniais šedevrais.
Silkės salotos su avokadais ir kiaušiniais
Jums reikės:
2 vnt. silkės;
2 vnt. kietai virtų kiaušinių;
1 vnt. gerai prinokusio avokado;
1 vnt. svogūno;
1 valg. šaukšt. majonezo;
1 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
Saujos krapų;
Pipirų (pagal skonį).
Gaminimas:
Avokadą nulupkite, išimkite kaulą ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite ir silkę bei svogūnus. Virtus kiaušinius nulupkite ir pjaustykite arba kubeliais, arba tarkuokite per stambią, burokinę trintuvę. Į pasirinktas taures arba nedidelius dubenėlius sluoksniais dėkite ingredientus. Majonezą sumaišykite su natūraliu jogurtu ir smulkintais krapais bei pilkite gautą padažą ant salotų. Ant viršaus rekomenduojama pabarstyti grūstais pipirais. Skanaus!
Tortilijos su mėsa
Jums reikės:
Tortilijų
Keptos mėsos likučių
Mėgstamo sūrio
Raudonųjų svogūnų
Paprikos
Kelių šaukštų mėgstamo pomidorų padažo
Žiupsnelio druskos ir pipirų
Aliejaus
Paruošimas:
Pirmiausiai supjaustykite mėsos likučius, svogūną ir papriką. Tuomet įpylę šlakelį aliejaus įkaitinkite keptuvę sudėkite produktus ir šiek tiek juos pakepinkite. Tuomet įdėkite kelis šaukštus mėgstamo padažo, užberkite druskos ir pipirų. Paruoštą įdarą dėkite ant tortilijos ant viršaus užbarstykite sutarkuoto sūrio ir uždėkite antrą tortiliją. Paruoštą tortiliją pakepkite keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Skanaus!

Panašusturinys

Švieži pomidorai vasarą ant skrebučio keičia avokadus: internetą užvaldęs „pan con tomate“ ir dar 2 idėjos pusryčiams ar piknikui

Teatras „Pakeleivis“ dalyvavo naktiniame teatrų festivalyje

Savaitgalį gaisruose nukentėjo du žmonės

Šiame straipsnyje

Savaitės Klausimas

Ar sutiktumėte mokėti didesnius mokesčius krašto gynybai finansuoti?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Švieži pomidorai vasarą ant skrebučio keičia avokadus: internetą užvaldęs „pan con tomate“ ir dar 2 idėjos pusryčiams ar piknikui

Švieži pomidorai vasarą ant skrebučio keičia avokadus: internetą užvaldęs „pan con tomate“ ir dar 2 idėjos pusryčiams ar piknikui

8 liepos, 2025
Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

28 gegužės, 2025
Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

11 balandžio, 2025
Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

11 balandžio, 2025
Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

10 balandžio, 2025
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

10 balandžio, 2025
Daugiau
Kitos naujienos
Individualią veiklą vykdantiems skirta 1,02 mln. eurų paramos

Individualią veiklą vykdantiems skirta 1,02 mln. eurų paramos

Nuo šiandien atnaujintas judėjimas tarp savivaldybių

Nuo šiandien atnaujintas judėjimas tarp savivaldybių

© 2012 – 2022 manoRaseiniai.lt

  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • RINA.lt

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Naujienos
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.